Recent Posts

Cari jerk apa2 kat sini

Tuesday, January 11, 2011

Roti Keledek Marble



Kak Nor.....Roti Keledek Marble udah siappp......berdebar2 gak buat roti ni tadi sebab bila satu adunan dah bercampur keledek, doh jadi lembik sikit...tapi Mas biarkan jer...doa jer mudah2an roti ni menjadi.....


Taraaa...Alhamdudillahhh....menjadi gak Roti Keledek Marble ni...sangat sedapppp...sangat lembut dan sangat gebu......ni gara2 pagi tadi terkena hembusan Kak Nor, terus buat roti ni, lagi pun hubby ada kat rumah....bertambah la tukang makan roti..he..he...


Untuk resepi Roti Keledek Marble ni, boleh tengok kat Basic Dough sebab rasanya dah banyak kali Mas masukkan resepi Basic Dough ni.....jadi ari ni, layan gambar jer la.....


Baki keledek tadi Mas buat Donat Keledek lak, saja frozenkan, senang nnti nak makan boleh terus goreng jer.....sebelum ni Mas dah tunjukkan resepinya, jadi boleh klik kat Donat Keledek untuk lihat resepinya....juga datang dari  Kak Nor....maceh kak....


18 comments:

  1. muahhh... mmmmmuahhhh.. ni yg sayang anak murid sorang nih.. hahha.. kejap jer terjangkit bila kena hembus hihihi

    ReplyDelete
  2. mabukk mabukk..hahahaaa... weh makcik..lagi cepat ko tayang ye..aku baru tunggu nak kembang tuh..fuhh!!!

    ReplyDelete
  3. Kak Nor,
    memang power hembusan kak nor tu...he..he...jadi tak sabar2 nak buat..bestttt tau roti ni..macehh kak..lapp u..

    Izah,
    makcikk..mabuk roti tak pe makcikk...kau pun dah berjangkitt...wakaka
    yeeeyy..yeeyy...aku dah ngapp roti ni...sabar yer makcik...nnti kau dah bakar...jngn lupa anto sini sikit..roti aku dah tinggal suku jer tu..he..he...

    ReplyDelete
  4. salam mas..
    cepatnya berjangkit roti yg hana dok tayang aritu yeerr... hisshhh... sumer adik2 & kakak2 blogers nih rajin2 belaka... bilalah akak nak rajin mcm u all sumer nihh...

    ReplyDelete
  5. ni akak bawak roti oat yg ada madu..roti je ada madu mas..org nya tak mau madu kan..kan..cepat buat kopi akak nak cicah ni.

    ReplyDelete
  6. Salam akak..mmmmm nampak sedap n gebusnyer...nyum2 terasa n terbau2 wangi keledek.. ader lagi..nak juga..

    ReplyDelete
  7. salam mas...roti pintal2 cam rambut rapunzel cun la mas..adunan lembik pun leh wat gitu eyh..terer la :))

    ReplyDelete
  8. nampak gebu la roti tu kak..
    mintak sket...

    ReplyDelete
  9. Kak Madihah,
    ni mas lak puuuhhhhh...kat akak..biar virus meroti berjangkit lagi..he..he...

    Kak Anymz,
    oopppppsss...tu sensitiff tu..he..he...kopi dah siap...meh akak kita pakat2 mencicahh...

    Erma,
    ada sikit lagi erma...tahu2 jer roti tu gebu..nahh..ambik sikittt...

    ReplyDelete
  10. salam kak mas, wah cun roti keledek akak tu, suke tgk, sakit gigi lagi ni kak, uwaaaa...makan pun main telan je ni

    ReplyDelete
  11. wah mas semangat meroti lagi..hebat betul roti ni gebus tu...rajin lak berdandan....tapi memang cun ler..nk ler skit...hehehe

    ReplyDelete
  12. Deliah,
    he..he..malu2 lak puji2...mas memang suka pintal memintal2 ni...

    noorsha,
    haaaa..tahu jer roti ada lagi...he..he..nahh 4 ketoi..cukup nk cicah ngan kopi...

    Ros,
    ala cian adikku sorang ni...sakit lagi gigi tu...
    makan ubat tau...

    Nieza,
    dah kena hembus ngan kak nor la ni...tu yg meroti lagi...he..he..nahh kak..mas kasi sikitt jerr..

    ReplyDelete
  13. Salam Mas..
    Wah rajin betollah Mas ni..Buat untuk akak sikit boleh..??

    ReplyDelete
  14. mas--
    ayu bangga dapat kenal mas....
    tahniah..semakin hari semakin menjadi hasil tanganmu

    tang donut keledek tu...kenyang lah perut anak2 bila ke sekolah..hari2 mas hidangkan sarapan yang enak..

    ReplyDelete
  15. kak naz,
    he..he..rajin untuk keluarga kak...seronok tengok dia orang makan....

    Ayu,
    macehh ayu, malu lak mas..he..he..
    donat tu sajer mas frozenkan, senang nak makan, tinggal goreng jer....
    biasa jer ayu, mana2 menu yg mas n3kan...itu sebahagian yg mas hidangkan untuk keluarga...
    lagi pun masakan ibu@isteri lebih mengeratkan kasih sayang keluarga kan ayu....

    ReplyDelete
  16. Amboiii... gebunya, pandai & rajin sungguh Mas meroti, bilalah akak nak cuba menguli ni yek...

    ReplyDelete
  17. Mas : ko tambah keledek bape bnyk dlm adunan rsp kak nor ni? xplain sikit..kkikiiii

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Komen dan Tinggalkan Jejak Anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...