Untuk minum petang semalam, sedap gak buat popia crabstick ni, cicah ngan sos jerr. Memang laku, kejap jer abisss, tak sempat nak sejuk. Mas guna kulit popia yang kecil tu, jadi tak payah potong, elok jer nak menggulungnya. Maceh untu Kak Hana yang kasi idea masa buat Firecracker Shrimp ari tu.
Popia crabstick
Bahan :
- crabstick
- kulit popia
- tepung gandum + air - bancuh untuk dijadikan gam
- minyak secukupnya untuk menggoreng
Cara :
- Balut crabstick ngan kulit popia kemas2 dan gamkan.
- Panaskan minyak. Pastikan minyak benar2 panas. Goreng hingga kulit popia keemasan.
- Angkat dan toskan.
- Hidangkan ngan sos kegemaran.
ko dah buat ye mas...crabstick aku dah habis..tu yg tak buat2 gi tuu..huuu
ReplyDeletemmmm...cedapnyeee..LEh cuba nanti ni..Mekasih bg resepi ni..
ReplyDeleterajinnya mas buat makan petang..kalau zarin tu mesti dah terus ke dinner dah hihi
ReplyDeleteIzah
ReplyDeletekau buat apa crabstick tu makcik...lain kali beli banyak...baru sempat makcik mempopiakan crabstick tu..he..he..
Adia
memang sedap, try la buat....
Zarin
mas kalau makan petang, tak de dah dinner zarin, anak2 jer yg dinner...he..he..petang tu makan berat2 sikit la...macam crabstick ni kira menu sampingan..