Recent Posts

Cari jerk apa2 kat sini

Thursday, June 3, 2010

Coslow



Meh sini kita layan coslow pulak, yummy, sedap tau, rasa macam yang kat kfc plak, senang rupanya nak membuatnya, Mas copy resepi kat blog Malaysia & Thailand Deliciuos Recipes To The World Food, tima kasih ye sudi berkongsi resepi...lama dah mencari resepo Coslow ni...

Coslow
Bahan :
  • 1 cawan kobis bulat mentah yang dipotong halus2
  • 1/2 cawan carrot yang dipotong halus2
  • mayonis ikut masing2 nak banyak atau sikit
  • 3 sudu besar susu segar 
  • sedikit garam
Cara membuatnya :
  1. Potong halus - halus kobis bulat dan carrot, basuh dan tos kan .
  2. Campurkan dengan mayonis, susu segar dan sedikit garam.
  3. Gaul sebati dan simpan dalam peti ais dalam 2 -3 jam, kemudian boleh dimakan.

3 comments:

  1. mas lebih kurang sama resepi kalau saya buat, cume saya letak gula sikit dan perah limau kasturi sikit atau lemon.lagi meletopss..hikhik.tapi coslow mas ni lagi moist sesangat..

    ReplyDelete
  2. salam kak mas,
    huwah..ada coleslaw.. memang cantik kak...fuh, teringat kpc

    ReplyDelete
  3. izah
    o..izah letak gula ngan jus lemon, boleh gak nanti mas try buat..he..he..

    indah
    kalau tengok teringat kfc mesti lulus coslow ni kan...

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Komen dan Tinggalkan Jejak Anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...