Recent Posts

Cari jerk apa2 kat sini

Loading...

Friday, August 27, 2010

Cornflakes Milo




Assalamualaikum.
Kali ni Mas try buat Cornflakes Milo pulak, lagi resepi yang senang dibuat sebab tak payah bakar. Godek2 dalam kuali, lepas tu kepal2 masukkan dalam papercup, dah boleh masuk dalam bekas, dahh siap.....macam main masak2 pulak, Cornflakes Milo ni tetap rangup dan sedap...
Ain ngan Danial dah cop suka biskut ni....resepi datangnya dari Myresepi, maceh yer HJHMAS....

Cornflakes Milo 

Bahan :
55 cawan mini cookies
100gm butter
100gm cornflakes
100gm serbuk milo
4 sudu makan golden syrup

Cara :
Cornflakes dihancurkan sederhana dan disimpan dalam bekas.
Masak butter hingga cair atas api sederhana besar.
Sesudah cair masukkan golden syrup dan kacau sebati.
Kemudian masukkan serbuk milo dan kacau sebati.
Tuang kedalam bekas cornflakes yang telah dihancurkan tadi dan gaul sebati.
Bulatkan terus masa masih panas dan masukkan kedalam bekas mini cookies dan sejukkan dulu sebelum disimpan dalan balang.


10 comments:

  1. sedapnye kak mas dua2 cornflakes tu.yg warna warni tu dh slalu buat tp yg letk milo tu xpenah lak buat.ni leh cuba ni,hehhehhe....

    ReplyDelete
  2. hm...memang sedap mimiey dua2tu...selamat mencuba mimiey cornflakes milo tu...

    ReplyDelete
  3. slm mas...alahai rajinnyer dia,dah banyak buat kuih raya mas...versi madu,versi milo..dua2 mesti budak2 suka..

    ReplyDelete
  4. ha..ha..benda dah ada kak, buat jer la...mak budak pun suka.....

    ReplyDelete
  5. salam mas..merayau smbil2 tngu ckut dlm oben msk tu..hehe..kmaz dah buat bnyk jgk la..ada dlm 6 jnis..kmaz buat bnyk2 jgk sbb nk bgi2 kan pda adik2 ipar...mak mrtua dan sdara mara skit sorang..tu yg sbuk sngat2 ni..dri pgi smpai ke ptg duk main nga tpung..dah smgu kmaz xmsk..main bli je..hehe..mas pun dh start mngukis tu..kmaz bskut crnflakes nk buat last2 skit..sbb bskut crnflks ni snang je kan..mas cba rspi kjun..sdp bskut crfksnya..kmaz dah biasa dgn rspi kjun tu..

    ReplyDelete
  6. sis...ayu nk cb lah...xperlu bakar tu..

    tq sharing

    PS; ada resepi y sng2 tak perlu bakar? mcm kek batik y biskut marie n milo?

    ReplyDelete
  7. Kak Maz
    rajinnya kak maz, banyak tu kena buat, mas buat bahagi 3 jer, untuk mas, mak mas ngan mertua...tru la, kalau dah mengadap biskut ni paham2 jer la...beli jer yang senang...kak jun yang mana yer kak, kasi link kak jun tu boleh tak..boleh selongkar dapur dia..he..he..


    Ayu
    selamat mencuba ayu...ayu nak resepi kek batik yer..cuba tengok kat http://hanamemories.blogspot.com/2010/01/kek-batik-merie.html, blog kak hana, dia dah buat, kak mas tak cuba lagi kek batik...harap dapat membantu yer ayu....


    Zarin
    hai zarin cayang...dah mula buat dah...meh la join sekali....

    ReplyDelete
  8. Salam bole tau x golden syrup pe bende. Klau xde bole tukar yg lain x

    ReplyDelete
  9. Salam bole tau x golden syrup pe bende. Klau xde bole tukar yg lain x

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Komen dan Tinggalkan Jejak Anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...