Recent Posts

Cari jerk apa2 kat sini

Saturday, August 7, 2010

Cendawan Goreng Dengan Telur



Assalamualaikum. First time tau Mas buat Cendawan goreng dengan telur ni...memang sedap...resepi asal dari dapur CikManggis tergoda lak nengok telur goreng cendawamn cikmanggis tu...rasanya kalau ratah macam tu jer pun sedap, 

Cendawan Goreng Dengan Telur
Sumber : CikManggis
Bahan:
  • cendawan - carik2kan
  • 3 biji telur
  • 1/2 biji bawang besar - hiris halus
  • cili padi - hiris2 halus
  • garam dan serbuk perasa
Cara memasak :

  • Satukan semua bahan dan masak seperti memasak telur dadar....


9 comments:

  1. ueiii sedapnya mas bubuh cili api:)akak tak boleh letak cili sb anak & suami tak boleh makan pedas,lain kali nak buat khas untuk diri sendiri..taruk cili api banyak banyak:)Selamat menyambut bulan puasa mas.

    ReplyDelete
  2. kak mas,sdpnye cendawan + telo tu!!! mie suke giler cendwn,bleh try ni...

    ReplyDelete
  3. ha..ha..baru power kak..lidah ni nak pedas jer.....mas buat tu pun untuk mas sorang...suami ngan anak2 pun tak tahan pedas....maceh kak...selamat menyambut bulan puasa untuk akak juga....

    ReplyDelete
  4. salam mas,
    wah another resipi telur dadar yg boleh akak cuba..masuk list, bulan posa boleh buat ni..thaks for sharing ya mas..

    ReplyDelete
  5. Salam kak mas,
    hai kak... kecur air liur saya nampak cendawan tuh. huhu, memang suka sangatlah kalu lauk mcm ni.

    ReplyDelete
  6. salam mimiey...
    sama la kita, hantu cendahwan...ha..ha..ha..try buat mimiey, gerenti jatuh ati punya...


    salam kak ayu...
    sedap tau kak...ratah macam tu pun tak pe...sesuai juga untuk menu bulan posa nanti...


    salam indah...
    ha..ha..try buat indah...mesti indah suka punya....sedap tau...

    ReplyDelete
  7. salam kenal...thanks link n follow :)
    nak juga telur dadar tu mkn ngan nasi panas2 letak kicap skit-lupa org kiri kana :D

    ReplyDelete
  8. salam deliah..dah abis la, lepas ni mas nak buat lagi, tak puass lagi makan..sedapnya...betul tu..makan ngan nasi panas memang sedap...

    ReplyDelete
  9. wah kak mas..thanks eh sebab bagi idea nak pelbagaikan masakan telur ^_^

    *ina mungkin akan skip cili padi tu..sebab nak bagi si kecik makan sama but potong2 dan letak kicap jadi pencicah hihi

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Komen dan Tinggalkan Jejak Anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...