Assalamualaikum.
Selamat menyambut hari kemerdekaan Malaysia yang ke 57 tahun.
Semoga Allah terus menganugerahkan keamanan & perpaduan di negara tercinta ini.
Semoga Allah terus menganugerahkan keamanan & perpaduan di negara tercinta ini.
Kali ni Mas nak share resepi buttercream yang sangat sedap... tanpa menggunakan krimwell..... resepi Mas copy dari blog Anna Qawina.
TQ pada Kak Rokiah atas perkongsian resepi buttercream yang sedap ni.
RESEPI KRIM MENTEGA
Sumber : Kak Rokiah
Krim Mentega@buttercream Icing by AnnaQawina
Bahan-Bahan :
150 grm gula icing (ayak)
150 grm lemak sayuran (shortening)
150 grm mentega
1 sdudu kecil esen vanila
2 sudu besar susu segar
Cara-cara :
Satukan semua bahan dalam mixer, putar dari speed perlahan hingga medium sahaja sehingga kembang, ini akan ambil masa sedikit untuk mendapatkan icing yang gebu tapi halus teksturnya. InsyaAllah.
Kek2 yang dideko menggunakan Buttercream.
Salam sis..sudu besar tu mean dia sudu makan tu ke?or other else...
ReplyDelete1Tbs=15 ml
ReplyDeleteTq for sharing sis...sgt berguna..krim ni sesuai tuk deco bunga? Tahan panas ker x cair? TIA 😊
ReplyDelete22222222232
DeleteTq for sharing sis...sgt berguna..krim ni sesuai tuk deco bunga? Tahan panas ker x cair? TIA 😊
ReplyDeleteinfo berguna bagi sya yang baru belajar nak buat kek..terima kasih..
ReplyDelete