Recent Posts

Cari jerk apa2 kat sini

Loading...

Wednesday, September 26, 2012

Slivered Almonds Bersalut Coklat




Assalamualaikum.
First time makan sekut ni masa open house rumah kawan baru2 ni....
sedapppp dan menjadi rebutan semua...kejapp jerk habis sebalang.....dapat juga Mas rasa 2 ketoi....huhuhuhuhu
Dan Mas cadang nak buat sendiri memandangkan bahan2nya yang simlpe jerk....dan rasanya....sama macam yang Mas makan hari tu.....Alhamdulillah...kali ni baru puas makan...yerk la....buat sendiri la kan...he3
Pada Mas Slivered Almonds Bersalut Coklat ni, sangat simple dibuat, bahan2nya pun tak banyak dan sangat sedappp untuk dibuat kudapan....
Selamat mencuba yerk...


Slivered Almonds Bersalut Coklat
Resepi olahan : MasDuniaku

Bahan :
Slivered Almonds secukupnya
Cooking coklat
sedikit butter
paper cup secukupnya




Cara :
Bakar kejap Slivered Almonds dalam oven pada suhu 170 c selama 6 - 7 minit.
Sejukkan sekejap.
Masukkan Slivered Almonds yang telah dibakar sekejap dalam oven tadi kedalam paper cup...sukatan ikut suka nak letak banyak mana. Ketepikan.
Cairkan cooking coklat secara double boiling dan tambah sedikit butter dalamnya.
Kacau sebati dan terus tuang kedalam paper cup yang ada Slivered Almonds tadi.
Sejukkan dulu baru masukkan dalam balang.


Update :




Untuk yang bertanya rupa Slivered Almonds....inilah dia.........gambar dari Google...TQ




12 comments:

  1. sedapnya biskut.... suka almond.. suka coklat.. nyum nyum...

    ReplyDelete
  2. Salam kak mas!! kita jakun kak slivered almond tu mcm mana rupannya? kita cuma nmpk gmbr atas sekali atau akak ada letak gmbr lain? maklom lerr kalau terbang guna mozila gini ler dia tak leh nmpk semua gmbr ehehe.... budak2 ni mesti berantu mkn benda nii coklat almond gabungan yg best!

    ReplyDelete
  3. kalau ada coklat ada kacang mmg best sekut ni Mas akak pun nk cuba lah pasti berebut anak2 ni

    ReplyDelete
  4. mang haiii.. melawan sekut nampaknya kita ek.. tarik sikit2 balang sekut mas sesambil mas susu kan adam. ikikiki.. weh 1st time tau ada sekut gini mas..

    ReplyDelete
  5. Senang kan...leh la buat tuk raya aji plak nanti, mintak ijin CnP ye....TQ

    ReplyDelete
  6. rajinnya Mas wat sekut...kalau ada coklat pasti laku punyer...cer rasa sikit...he3...

    ReplyDelete
  7. kak mas cayangggg.. sama naik jakun dgn kak ika.. hahahah.. xtau slivered almond tu mende. sama x dgn roasted almond biasa?

    ReplyDelete
  8. Çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    ReplyDelete
  9. Resepi yang mudah....tapi sedap...i suke...

    ReplyDelete
  10. oooooooooooo takyah pakai tepung ek kak mas...menarik2 ni

    ReplyDelete
  11. kak mas...ct nk cuba wak sekut ni lah...hujung mg ni nk g beli almond
    .yuhuuuu....mintak copi ye akak..xjd plk diet bila tgk kak mas tayang sekut gini..hehe

    ReplyDelete
  12. Wahh sekut kelasss gini.wajin demo buat sekut w/pun dok bz layan baby pun..tabikkk aa dgn mu... hehe

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Komen dan Tinggalkan Jejak Anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...