Search This Blog

Monday, October 19, 2015

Kek Pisang Gebu




Assalamualaikum.
Kek Pisang gebu ni dah banyak kali sebenarnya Mas dah buat ...
suka sangat dengan teksturnya yang lembut gebuuu...
tak rasa muak dimakan ..
resepinya Mas dapat difb ...


Kek Pisang
Bahan :
¾ cawan pisang emas dilenyek (biar selama 1 jam hingga btukar color gelap)
1 Cawan Tepung Gandum
1 Sudu teh Soda Bikarbonat
½ cawan gula kastor
1 Sudu kecil overlatte
Sedikit Garam
Esen Vanilla
½ Cawan minyak Jagung
2 Biji Telor Gred B

Cara :
Mix telor, gula,overlatte,garam,esen vanilla sampai kembang...
Masukkan minyak ...
mix lg then masukkan pisang yg dilenyek,
last masukkan tepung+soda tadi...
Gris loyang size 6@7" dan bakar 45 minit dgn suhu 160' mengikut suhu oven masing2 yer...
Selamat Mencuba!!!...




No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Komen dan Tinggalkan Jejak Anda.