Recent Posts

Cari jerk apa2 kat sini

Loading...

Thursday, November 1, 2012

Durian Crepe - sedap sangat




Assalamualaikum.
Meh layan Durian Crepe yang tengah hott sekarang nie.....
sangat sedappp...rasanya seakan2 makan aiskrim ngan durian....memang best..


Durian Pancake @ Bantal Durian
Resipi Asal: Camelia

Bahan² untuk Kulit Penkek :
250 gm tepung gandum
3 biji telur - Grade A
500 ml santan 
1/2 sudu teh garam
Pewarna Hijau secukupnya

Bahan Inti :
Whipping Cream + Gula - manis ikut citarasa
Isi durian secukupnya - lumat kasar


Cara² untuk Kulit Penkek:
Blend kesemua bahan dan dadar nipis² dalam non stick pan

Cara² untuk Inti Durian :
Pukul whipping cream dan gula sampai kental ketepikan.
Ambil sehelai kulit pancake, letakkan whipping cream dan letak isi durian diatasnya dan lipat.
Simpan dalam peti ais 1 - 2 jam sebelum dihidang.




Untuk Order, Mas menggunakan resepi yang berbeza, crepenya dibuat dari 5 jenis tepung dan filling cream kastardnya memang sangat best dan digabungkan dengan isi durian D24 yang segar.....memang terbaik...
Order dibuka untuk yg berminat, boleh email mashitah80@gmail.com  atau boleh tel @ mesej Mas 013 4242505, juga boleh pm mas difb.  
 ^_^



update :
16.11.2012




Ramai yg bertanya saiz Durian Crepe Mas.....
lihattttttt...besarnya lebih kurang saiz tapak tangan...
memang puas makan...
berminat.......
order la yerk   ^_^







20 comments:

  1. assalamualaikum...
    memang sedap durian penkek ni.. mmg rasa dia cam makan aiskrim je.. :) nyum nyum... baru makan kelmarin.. anak2 sibok nak lagi.. suke sangat dia.. dia panggil kuih durian..

    ReplyDelete
  2. akak belum buat, errr.. ntah bila nak beli duriannya, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam kawan.

      Saya menjual Durian Crepe Durian Crepe@ Pancake yang mengunakan Durian Musang King & D24 Shj.
      1 Box ( 5pc ) = RM15
      5 Box ( 25pc ) = RM70

      (Self Collect at Shah Alam Seksyen 7 JAKEL Area's)
      Tempahan harus dibuat sehari sebelum memandangkan tempahan banyak.

      Delete
  3. waduhhhhh terliurnya sana sini tayang durian pancake ni..kat sini tak musim doyan lagi lerrrrr..tu yg tak terbuat2...nak ngoder jelah ngan Mas...leh kan...

    ReplyDelete
  4. tak buat sbb blm musim doyan, bila dah musim doyan pun belum tentu buat gak hi hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam kawan.

      Saya menjual Durian Crepe Durian Crepe@ Pancake yang mengunakan Durian Musang King & D24 Shj.
      1 Box ( 5pc ) = RM15
      5 Box ( 25pc ) = RM70
      FACEBOOK : http://www.facebook.com/DurianCrepePancake
      (Self Collect at Shah Alam Seksyen 7 JAKEL Area's)
      Tempahan harus dibuat sehari sebelum memandangkan tempahan banyak.

      Delete
  5. merata2 dah tgh kena demam crepe ni..
    nk mencuba gak nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam kawan.

      Saya menjual Durian Crepe Durian Crepe@ Pancake yang mengunakan Durian Musang King & D24 Shj.
      1 Box ( 5pc ) = RM15
      5 Box ( 25pc ) = RM70
      FACEBOOK : http://www.facebook.com/DurianCrepePancake
      (Self Collect at Shah Alam Seksyen 7 JAKEL Area's)
      Tempahan harus dibuat sehari sebelum memandangkan tempahan banyak.

      Delete
  6. mak aii....sedapnya..selalu beli yg kat mid valley tu...

    ReplyDelete
  7. dh berjangkit ke sini yer DC tu...sedap nmpknye tu...

    ReplyDelete
  8. fofular betul durian bantal skrg ni... selalu nampak kat MV tp x pernah terpikir nak beli walaupun kekadang teringin gak nak rasa. Now bila sane dok tayang... aduhaiiiiii membuak-buak tekak nak rasa sangatttt....

    ReplyDelete
  9. bestnya singgah cini..
    mcm2 recipi ada.. sukanya
    bleh try wat kat umah nanti :)

    salam kenal POLO U :)

    ReplyDelete
  10. Mas, akak jakun tengok bendalah ni. Kat Sabah tak nampak pun. Kena cari kat KL ni nanti, ada ke jual kat mana2. Bantal peluk durian ada tak, hehe..

    ReplyDelete
  11. Tgh demam kuih lazat ni...Bila pulak akak nak merasa ni..

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. rafidah...
      boleh email mas mashitah80@gmail.com atau tel 013 4242505

      Delete
  13. Wasalam kawan.

    Saya menjual Durian Crepe Durian Crepe@ Pancake yang mengunakan Durian Musang King & D24 Shj.
    1 Box ( 5pc ) = RM15
    5 Box ( 25pc ) = RM70
    FACEBOOK : http://www.facebook.com/DurianCrepePancake
    (Self Collect at Shah Alam Seksyen 7 JAKEL Area's)
    Tempahan harus dibuat sehari sebelum memandangkan tempahan banyak.

    ReplyDelete
  14. ada lagi ke durian crepe ni...isteri nk sangat...

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Komen dan Tinggalkan Jejak Anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...