Recent Posts

Cari jerk apa2 kat sini

Loading...

Thursday, August 1, 2013

Red Velvet Chocolate Chip Cheese - simple dan sedappp




Assalamualaikum.
Mas share satu lagi cookies yang best....sedappp...anak2 pun suka...warnanya pun menarik...merahhhh
Nampak kat fb, dah ramai yang mencuba Red Velvet Chocolate Chip Cheese ni....teringin juga nak tahu macam mana rasanya....alhamdulillah..sedappp
Untuk resepinya, Mas ambil dari wall fb Wawa Waheeda. TQ wawa..


Red Velvet Chocolate Chip Cheese
Resepi : Wawa Waheeda


Bahan :
 250g butter anchor 
140g gula halus 
150g choclate chips 
300g tepung red rose 
100g parutan chadder cheese 
1st esen vanilla 
1 st pwrna merah
 1 st pwrna oren 
1st b.powder - Mas tak letak
1 sudu besar koko



Cara : 
1. Pukul mentega dan gula sehingga kembang. Mas kacau guna senduk kayu jerk hingga kembang.
2.Masukkan cheesedar parut dan bahan2 kering dan sebatikan adunan. Cedokkan guna sudu keloyang.
3.Bakar pada suhu 160'c  selama 10min atau sehingga masak. Mas bakar 25 minit....




7 comments:

  1. salah satu biskut yg dh msuk dlm list thn ni tp tak tau bila la berksmpatan nak buat...adeiii

    ReplyDelete
  2. baru terfikir nak buat biskut coklat cip..sekali tgk kt sini lgi sedap..

    ReplyDelete
  3. Cookies plgglemer thn ni kak mas...bestnyeee bile laa dpt baking nihhh

    ReplyDelete
  4. Mas...Merahnya mak ngah..Heee... Akk pun masuk list juga biskut ni..Nak buat tak sempat dah.. Lepas raya la kot ble cuba

    ReplyDelete
  5. Wahhhh biskut yg hot raya thn nih, mas klu tepung red ros tu ganti ngan tepung gandum leh tak?

    ReplyDelete
  6. Salam hem mmg ada dlm list ni..cantik biskut npk ragup

    ReplyDelete
  7. wahh.. terluir dah nih nengok biskut nih... kak mas nak tanya.. tepung red rose tu tepung apa kak?

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Komen dan Tinggalkan Jejak Anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...