tag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post2386767159841439632..comments2024-03-17T15:44:23.004+08:00Comments on Duniaku: Kuih Sagu @ Bronok dan tips tentang kelapa parutMashttp://www.blogger.com/profile/06222949893181254688noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-82510725275674235032011-09-18T12:35:35.166+08:002011-09-18T12:35:35.166+08:00Ruby's Delight,
betul tu kak..
bestkan bronok...Ruby's Delight,<br /><br />betul tu kak..<br />bestkan bronok ni..Mashttps://www.blogger.com/profile/06222949893181254688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-37537073581787059342011-09-18T12:35:02.589+08:002011-09-18T12:35:02.589+08:00Naz ,
maceh kak naz atas tips @ petua dari akak t...Naz ,<br /><br />maceh kak naz atas tips @ petua dari akak tu...<br />tips yang bagus tu..<br />nanti mas nak try juga la...Mashttps://www.blogger.com/profile/06222949893181254688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-787744111185630072011-09-18T12:33:25.167+08:002011-09-18T12:33:25.167+08:00KELI OH KELI,
betul3...
nyaman jerk kan..KELI OH KELI,<br /><br />betul3...<br />nyaman jerk kan..Mashttps://www.blogger.com/profile/06222949893181254688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-43934496104986543162011-09-18T12:32:38.552+08:002011-09-18T12:32:38.552+08:00Lovely Kitchen,
ena...sabo yerk..
nanti balik msi...Lovely Kitchen,<br /><br />ena...sabo yerk..<br />nanti balik msia, boleh makan kelapa puas2...<br />kelapa kering pun kelapa kering la kan..<br />dari tak de..he3Mashttps://www.blogger.com/profile/06222949893181254688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-381547249614576972011-09-18T12:31:16.598+08:002011-09-18T12:31:16.598+08:00Sue @ Nenie,
sue..mungkin ada yang salah kot..he3...Sue @ Nenie,<br /><br />sue..mungkin ada yang salah kot..he3<br />mas buat cara gini ok jerk jerk...Mashttps://www.blogger.com/profile/06222949893181254688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-28948709402746167362011-09-18T12:30:08.275+08:002011-09-18T12:30:08.275+08:00tun_telani ,
sedapp kan tun bronok ni..
betul tu....tun_telani ,<br /><br />sedapp kan tun bronok ni..<br />betul tu..klu dikukus, baru cantik bronok ni...<br />jernih jerk kan..Mashttps://www.blogger.com/profile/06222949893181254688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-11661227317075436302011-09-18T12:27:37.513+08:002011-09-18T12:27:37.513+08:00HaSue,
betul tu sue tips dari kau..
lebih senang ...HaSue,<br /><br />betul tu sue tips dari kau..<br />lebih senang asing2 kan kelapa tu sebelum disimpan..<br />aku pun buat gitu gak..<br /><br />anak2 aku makan sue bronok ni..<br />tapi dia orang makan gitu jerk..<br />tak mo kelapa..he3Mashttps://www.blogger.com/profile/06222949893181254688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-43309797806993180102011-09-18T12:24:39.148+08:002011-09-18T12:24:39.148+08:00kak Nazrah,
akak..tergoda tak nengoknya..he3kak Nazrah,<br /><br />akak..tergoda tak nengoknya..he3Mashttps://www.blogger.com/profile/06222949893181254688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-35451940385772294182011-09-18T08:32:00.438+08:002011-09-18T08:32:00.438+08:00Salam Mas...akak pun suka sangat ngn kuih ni..buat...Salam Mas...akak pun suka sangat ngn kuih ni..buatnyer pun simple ajer kan Mas..<br />~ RabiatunAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-89143061771876623452011-09-18T02:18:59.227+08:002011-09-18T02:18:59.227+08:00Mas, akak mmg dari dulu simpan stok kelapa parut m...Mas, akak mmg dari dulu simpan stok kelapa parut muda dalam peti sejuk beku. senang bila nak guna dah ada kat rumah. Lagi satu, kalau kelapa parut tua yang selalu org perah utk amik santan tu pun boleh simpan dlm freezer biar beku. Bila nk guna santan, just kuarkan. Bila dah tak beku masuk dlm blender dan tambah sikit air panas dan blend. Pas tu tapis.. dapatlah santannya.. Amboiii..sibuk je akak ni bagi tips kan..heheh.. Upahnya bagi akak sepiring sagu bronok tu...Nadz Nazharzanhttps://www.blogger.com/profile/00660816444198442458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-13860828387456279272011-09-18T01:17:25.386+08:002011-09-18T01:17:25.386+08:00boh dalam peti ais ...sedap nehhhhhhhh....boh dalam peti ais ...sedap nehhhhhhhh....KELI OH KELIhttps://www.blogger.com/profile/06410929959191617444noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-43984431737037179722011-09-17T19:37:10.033+08:002011-09-17T19:37:10.033+08:00Kami di perantauan ni kelapa kering je yang dapat ...Kami di perantauan ni kelapa kering je yang dapat menyaluti bronok itew....;-(E-na Zarinahttps://www.blogger.com/profile/05695090289369669530noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-21997947512284956452011-09-17T11:32:07.922+08:002011-09-17T11:32:07.922+08:00Salam Mas..Emmm pernah sekali dulu dapat petua kuk...Salam Mas..Emmm pernah sekali dulu dapat petua kukus kelapa parut ni dari freeze..Tapi adalah sekali try, kelapa parut Sue bertukar jadi kekuningan setelah kukus..Tak taulah kot2 sebab lama sangat kukusnya, itu pasal bertukar kaler...Then lepas tu terus tak buat lagi...tapi taklah plak sue cakap petua tu tak betul cumanya Sue je buat cara tak betul..he he he ...Sue @ Neniehttps://www.blogger.com/profile/15271926584664038569noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-81390020578269861712011-09-17T08:57:56.957+08:002011-09-17T08:57:56.957+08:00suka! suka! kuih yg sgt tun suka mkn. dpt resepi y...suka! suka! kuih yg sgt tun suka mkn. dpt resepi yg kukus ni kan, mmg bahagia je rasa sbb dh xde bintik2 putih dia tu. dpt kelapa parut yg fresh lagii la sedapkan, tun kt sini guna kelapa kering je. sedih x?tun_telanihttps://www.blogger.com/profile/14570212177965572094noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-76722157294170417442011-09-17T06:10:30.774+08:002011-09-17T06:10:30.774+08:00mas rajin ko membronok yer..aku jrg wat bronok ni ...mas rajin ko membronok yer..aku jrg wat bronok ni sbb aku je kang yg makannyerr...hehe<br />tu laa mas,aku pun guna kaedah buh dlm freezer..tapi sebaiknya kalo buh stok banyak tu baik asingkn siap2..kalo nak guna sikit skali kan..x laa ganggu kesegaran kelapa parut yg belum digunakan..tp kalo nk guna skali harung tu boleh jer buh byk skali..<br />satu lg tips dr majalah wanita mas,kukus kejap n buh garam sikit baru frozenkanHaSuehttps://www.blogger.com/profile/14847544540733138161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-82908375064038599172011-09-17T03:41:22.741+08:002011-09-17T03:41:22.741+08:00merah tu mak ngah...merah tu mak ngah...Nazrahhttps://www.blogger.com/profile/09432830250859650118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-49545307641385492202011-09-16T23:24:14.743+08:002011-09-16T23:24:14.743+08:00This comment has been removed by the author.Mashttps://www.blogger.com/profile/06222949893181254688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-21977194192959716642011-09-16T23:24:12.905+08:002011-09-16T23:24:12.905+08:00nuwairani ismail,
betul tu kak..mas pun sebelum n...nuwairani ismail,<br /><br />betul tu kak..mas pun sebelum ni berani simpan kurang dari seminggu jerk..<br />rupanya tahan lebih lama...<br />maceh pada kak nor atas tips tu...<br />i like...Mashttps://www.blogger.com/profile/06222949893181254688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-38392763864883408582011-09-16T23:23:10.654+08:002011-09-16T23:23:10.654+08:00k.nor,
maceh kak nor atas tips yang bernas ni..
m...k.nor,<br /><br />maceh kak nor atas tips yang bernas ni..<br />mas suka sangat......<br />menyenangkan kerja2 buat kuih kan..<br />tak de risau klu2 kelapa parut habis stok kat kedai...<br />senang gak buat kuih last2 minit...Mashttps://www.blogger.com/profile/06222949893181254688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-27026646663811268522011-09-16T22:54:40.440+08:002011-09-16T22:54:40.440+08:00tips yang baik...selalu memang buat mcm tu pon...t...tips yang baik...selalu memang buat mcm tu pon...tp tak tahu pulak boleh tahan lebih dr sebulan. selalu simpan utk seminggu dua je..pasni leh simpan byk2 la.Nuwairanihttps://www.blogger.com/profile/08838020705437625594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4702360502191748821.post-9058415980045366622011-09-16T22:43:29.612+08:002011-09-16T22:43:29.612+08:00mas.. kalau dah keras kejung dlm freezer tu, lebih...mas.. kalau dah keras kejung dlm freezer tu, lebih dari satu bulan pun tahan tau.. hehe.. insyaallah still elok lagi :)K.Norhttps://www.blogger.com/profile/09647418701680637122noreply@blogger.com