Search This Blog

Thursday, March 31, 2016

3D Birthday Cake



Thomas Moist Choc Cake 




Giant Cupcake - Red velvet





Untuk tempahan @ pertanyaan,              
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505 




Sunday, March 27, 2016

Ultraman Birthday Cake











Untuk tempahan @ pertanyaan,            
 Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505




Wednesday, March 23, 2016

Tempahan Snow Cheese Cake





Snow Cheese Cake 
Saiz 9 
Rm90 






Untuk tempahan @ pertanyaan,            
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505



Tuesday, March 15, 2016

Kek Sarang Semut Tanpa Perap - sedap & mudah



Assalamualaikum.
Mencuba nasib membuat kek sarang semut @ kek gula hangus lagi .Alhamdulillah, resepi ini serasi barangkali dengan Mas . Hasil sarang tu menjadi dengan cantik... syukur sangat ... Mas memang suka mencuba resepi yang tak payah perap bagai ... senang ...terima kasih pd tuan resepi ... untuk kali ini .. Mas save resepi ni dari fb ... tk pasti siapa tuan asal resepi ini ..minta dipanjangkan disini yerk ...
moga menjadi rujukan kawan2 yang ingin memcuba ,



selamat mencuba ....






Thursday, March 10, 2016

Birthday Tobot Cake



Tobot Rainbow Cake with cream cheese frosting 
2kg+ saiz 8
Rm110



Tobot Moist Cake with kit kat  
1 1/2kg saiz 7
Rm90




Untuk tempahan @ pertanyaan,           
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505



Wednesday, March 9, 2016

Resepi Pavlova yang best & tips




Assalamualaikum.
Salah satu dessert yang amat ringkas bahan2nya ... tapii .. cara membuatnya amat penting untuk mendapatkan pavlova yang mabeles ...
Jom Mas share tips2 membuatnya mengikut pengalaman Mas ..


PAVLOVA

4 biji putih telur
170g gula castor ( jngn guna gula aising yerk ... memang tk menjadi pavlova tu ) 
1 sudu besar tepung jagung
1/2 sudu teh esen vanila
1 sudu teh cuka makan

Cara :
Sediakan loyang .
Alas loyang dengan baking paper.
Lorek atas baking paper bulatan berdiameter  8inc
Terbalik kan kertas. Tabur tepung jagung, untuk senangkn kluarkan pavlova nnti.
Kalau ade ring bulat pun boleh juga gunakan 
Panaskan oven dengan api bawah 170 C nanti bila dah masukkan pavlova turunkan suhu kepada 120-100C


Pukul putih telur dengan kelajuan maksima hingga gebu
Masukkan gula sedikit-sedikit dan terus pukul hingga kental.
Ayak tepung jagung keatas adunan yg dipukul kental tdi, kaub balik, tuang esen vanila dan cuka, kaub balik sebati dengan spatula.
Tuang atas baking paper tadi, bentukkan & sedia dibakar selama 1 1/2 jam, api atas bawah dengan suhu 100c.
Jika permukaan masih melekit, boleh tambah lagi 1/2 jam.
Bila dah masak, biarkan dahulu dlm oven dalam 15 minit baru kluarkn .
Pavlova akan kelihatan merekah, itu tandanya menjadi,





Bahan Hiasan
Wiping Cream
Strawberry - di dadu
Kiwi - didadu
anggur


Cara :
Whiping Cream di pukul dgn kelajuan maksima hingga kental
Letakkan atas pavlova tadi
Hiaskan dengan buah-buahan segar
Akhir sekali taburkan markisa.




Tuesday, March 8, 2016

Tempahan Aneka Cheese Tart



Mix Cheese Tart
Rm25 / box / 25 pieces




Blueberry Cheese Tart
Rm20 / box / 25 pieces




Nutella Cheese Tart
Rm25 / box / 25 pieces




Untuk tempahan @ pertanyaan,          
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505





Saturday, March 5, 2016

Tempahan Birthday Girl Kek




Frozen Rainbow Cake 
Saiz 8 
Rm110 




Sofea The First Moist Choc Cake
Saiz 7
Rm75




Untuk tempahan @ pertanyaan,         
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505 




Thursday, March 3, 2016

Tempahan Apam Polkadot








Apam Polkadot
Rm20 / 50 pieces
filling bluberry



Untuk tempahan @ pertanyaan,        
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505 




Wednesday, March 2, 2016

Resepi Air Asam & ayam bakar yang sedap


Assalamualaikum.
Rutin wajib tiap kali kami berkumpul ramai2 dikampung .. 
pastinya akan ada acara bakar ayam, ikan, sosej ....
Memang seronok bila berkumpul ramai2 begini ...
bila dah ada ayam & ikan bakar, wajib ada air asam... pembuka selera ..
untuk resepinya... lebih kurang jerk sebenarnya ...
jadi Mas share cara Mas buat air asam... insya Allah sedap ... berpeluh juga bila makan ...
Selamat mencuba 




Air Asam 
Resepi : Mas Duniaku 

Bahan :
cili padi dalam 20 biji - ikut pedas
cili merah - 4 biji
belacan - bakar sedikit
tomato 1 biji besar
bawang besar 2 biji
limau  1 - 2 biji - ikut saiz 
1 sudu besar asam jawa - ramas2 dgn air suam - agak2 air tu 
gula & garam secukup rasa 

Cara :
hiris tomato & bawang besar, masukkan kedalam bekas dan ramas2 sehingga nampak keluar air tomato & bawang tu .ketepikan 
tumbuk @ blend cili padi, cili merah, belacan sehingga lumat.
tuang kedalam bekas tomato & bawang yg telah diramas2 tadi, 
masukkan juga gula & garam secukup rasa, perah limau dan masukkan juga air asam jawa, sebatikan dan rasakan, cukup semua rasa, boleh dihidangkan .





Ayam bakar 
Resepi : Mas Duniaku

Bahan :
1 ekor ayam - potong 12 dan bersihkan, toskan 
garam ikut masin
2 sudu besar serbuk kunyit 
2 sudu besar serbuk cili 
3 ulas bawang putih yg ditumbuk
1/2 inci halia yg ditumbuk 


Cara :
Gaul sebati .
Perap 3 jam baru sedap dibakar .






Tuesday, March 1, 2016

Tempahan Kek Birthday Boy



Thomas Moist Choc Cake 
Saiz 7




Moist Choc Cake 
Saiz 7




Untuk tempahan @ pertanyaan,      
 Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505