Recent Posts

Cari jerk apa2 kat sini

Saturday, January 30, 2016

Tempahan Frozen Birthday Cake



Frozen Rainbow Cake 
With cream cheese frosting topping & deko
Saiz 6 / 1 1/2kg
Rm90




Frozen Moist Choc Cake 
With cream cheese frosting topping & deko
Saiz 7 / 1 1/2kg
Rm75




3D Frozen Moist Choc Cake 
With cream cheese frosting topping & deko
Saiz 8 / 2kg +
Rm110





Untuk tempahan @ pertanyaan,      
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505



Thursday, January 28, 2016

Tempahan Mini Pavlova





Mini Pavlova
16 pieces / box
Rm56







Untuk tempahan @ pertanyaan,     
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505





Wednesday, January 27, 2016

Tempahan Kek Coklat Kukus Lapis Cheese




Kek Coklat Kukus Lapis Cheese
Saiz 7 
Rm55





Untuk tempahan @ pertanyaan,    
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505





Monday, January 25, 2016

3D Frozen Cake Birthday




Frozen Rainbow Cake 
With cream cheese frosting & whipping cream deko
Rm120
2kg +




Frozen Moist Choc Cake 
With cream cheese frosting & whipping cream deko
Rm105
2kg +





Untuk tempahan @ pertanyaan,    
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505





Wednesday, January 20, 2016

Tempahan Brownies Kedut



Brownies Kedut
10x10 inci 
Rm50 / 64 pieces





Brownies Kedut
Rm7 / box / pieces 
Minimun 4 box 







Untuk tempahan @ pertanyaan,   
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505





Tuesday, January 19, 2016

Tempahan Apam Polkadot




Apam Polkadot
Rm20 / 50 pieces
Filling blueberry 





Untuk tempahan @ pertanyaan, 
 Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505




Monday, January 18, 2016

Tempahan Nutella Cheese Tart




Nutella Cheese Tart
Rm25 / box / 25 pieces





Untuk tempahan @ pertanyaan, 
 Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505




Sunday, January 17, 2016

Ayam Masak Bali - ringkas & sedap




Assalamualaikum.
Salam hujung minggu buat semua .
Menu untuk lunch hari ini .. mencuba Ayam Masak Bali yang menjadi viral di FB, 
Alhamdulillah, tak mengecewakan ... sedap sangat .
Untuk resepinya, Mas copy dari blog Dapur Tanpa Sempadan - Che Mat Gebu.
Mas shar resepinya disini yerk ..
Selamat mencuba 


Bahan2 :
1/2 ekor ayam saiz sederhana, potong ikut suka, cuci bersih dan toskan*
1 camca teh penuh kunyit serbuk*
3/4 camca teh garam*(*disatukan, gaul rata dan perap sekejap)
6 batang serai, diketuk
4 pelepah daun kari
1 camca besar kicap lemak manis JALEN
1/3 cawan cili kisar
1 camca besar rata gula (atau secukup rasa)
Garam secukup rasa
1/2 cawan air

Bahan2 kisar halus :
4 biji bawang besar
8 ulas bawang putih
1 inci halia
1/2 inci belacan

Cara :
Goreng ayam tadi hingga hingga masak, tapi jangan sampai garing, cuma embal2 saja (che mat goreng dengan api sederhana dan tutup kuali, goreng dalam 15 minit sambil dibalik2kan, kemudian angkat dan toskan).
Dalam kuali yang sama, cedok keluar minyak dan tinggalkan kurang lebih 1/4 cawan minyak. 
Tumis serai hingga harum, masukkan daun kari dan masak sekejap. 
Tambah bahan2 kisar halus dan cili kisar. Kacau rata, masak hingga garing dan naik minyak.
Masukkan gula dan garam secukup rasa.
 Tambah ayam, gaul rata dan tuang air. 
Masak hingga pekat. Kacau sekali sekala. 
Akhir sekali masukkan kicap lemak manis, gaul rata dan masak sekejap. 
Rasa dan jika ok boleh matikan api. 
Hidangkan bersama nasi panas dan lauk2 lain....Selamat mencuba




Wednesday, January 13, 2016

Tempahan Cream Puff




Cream Puff
Rm20 / box / 36 pieces 





Untuk tempahan @ pertanyaan, 
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505



Monday, January 11, 2016

Tempahan Cheese Cake Meleleh



Cheese Cake Meleleh 
Saiz 9
Rm80




Cheese Cake Meleleh 
Rm10/box - minimum 2 box 






Untuk tempahan @ pertanyaan,
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505


Sunday, January 10, 2016

Tempahan Cake - Simple Deko



Carrot Cake with cream cheese frosting
Saiz 7
1 1/2 kg
Rm60




Kek Coklat Kukus Lapis Cheese, deko with whipping cream
Saiz 7
1 1/2 kg
Rm55




Untuk tempahan @ pertanyaan,   
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505

Saturday, January 9, 2016

Antara Western Food terbaik di Shah Alam - King Western Food Subang Perdana




Assalamualaikum.
Mas nak share dengan korang semua tempat yang makanan western antara yang terbaik pada Mas sekeluarga.
Iaitu di King Western Food di gerai MBSA Subang Perdana. 
  Tertarik nak mencubanya bila lihat gerai western ini menjadi viral di facebook, tengok hidangannya yang selonggok penuh pinggan & harganya pun murah, Mas sekeluarga pun mencuba ..
Kami pergi petang dalam pukul 6 lebih, nampak customer dah mula ramai ..
First time datang, tak de menunggu lama untuk menikmati hidangan yang di order .
Alhamdulillah ... sedap .. semuanya cukup pada tekak Mas sekeluarga.
coslownya pun perfect , cukup rasa, begitu juga dengan potato saladnya .
Sos black paper pun terbaik, boleh minta tambah jika nak lagi.
Jom tengok antara menu2nya ..
Gambar atas adalah kunjungan kami sekeluarga yang entah keberapa kali...
Diharap owner King Western Food Subang Perdana terus kekalkan kualiti makanannya ... setakat Mas datang ni ..Alhamdulilah .. masih menteng ..
Tahniah pada owner & staf2nya.




Chicken Grill



Lamb Chop 



Chicken Chop 




Untuk lihat maps, boleh rujuk di 


Boleh cont : 
0176685068 , 0173912504 , 0149858603





Pada peminat Western Food , Boleh mencuba di King Western Food Subang Perdana . Insya Allah sedap ..




Friday, January 8, 2016

Tempahan Snow Cheese Cake



Snow Cheese Cake 
Rm70 - harga sekali imej frozen
Saiz 7 / 1 kg lebih 




Snow Cheese Cake 
Rm55
Saiz 7 / 1 kg lebih 




Untuk tempahan @ pertanyaan,  
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505



Wednesday, January 6, 2016

Tempahan Rainbow Cake Birthday



Minney Mouse Rainbow Cake 
Saiz 6 / 1 1/2 kg 
Rm90 



Rainbow Cake 
Saiz 6 / 1 1/2 kg 
Rm90 



Untuk tempahan @ pertanyaan, 
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505



Monday, January 4, 2016

Aneka Tempahan Cheese Tart



Mix Cheese Tart
Rm25 / 25 pieces 




Blueberry Cheese Tart
Rm20 / 25 pieces 




Nutella Cheese Tart
Rm25 / 25 pieces 




Untuk tempahan @ pertanyaan,            
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505

Sunday, January 3, 2016

3D Birthday Cake



Baked Cheese Cake 




Robotcar Poli Moist Choc Cake 




Untuk tempahan @ pertanyaan,           
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...