Recent Posts

Cari jerk apa2 kat sini

Monday, June 29, 2015

Tempahan Kek Coklat



Moist Eggless Choccolate Cake 





Moist Choccolate Cake



Moist Eggless Choccolate Cake



Untuk tempahan @ pertanyaan,          
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505


Saturday, June 27, 2015

Frozen 3d Cake Birthday








Frozen 3d Cake
Moist Choc Cake With Cream Cheese Frosting

Untuk tempahan @ pertanyaan,         
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505



Friday, June 26, 2015

Tempahan Rainbow Cake




Rainbow Cake 
With Cream Cheese Frosting
Saiz 6
1.5kg
Rm70



Untuk tempahan @ pertanyaan,        
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505


Thursday, June 25, 2015

Kuih Sagu yang cantik dipotong & tips supaya kuih lambat basi ...




Assalamualaikum.
Nak share satu jenis kuih yang evergreen yang menjadi kegemaran sejak kecik.
Kalau bulan Ramadhan, kuih ini ada salah satu kuih yang menjadi pilihan ramai orang.
Disini, Mas nak share tips mendapatkan kuih sagu yang cantik dan tips supaya kuih sagu ini lambat basi walaupun sudah disalut kelapa, Mas pernah simpan kuih sagu ini yang disalut kelapa dr tengahari sampai tengah malam, Alhamdulillah, masih elok lagi.
Jom mencuba cara Mas pulak yerk, Insya Allah berbaloi.



Kuih Sagu
Resepi : Mas Duniaku


Bahan :
500g sagu biji - basuh, toskan dan rendam 15 minit ( air agak2 sagu tenggelam )
2 helai daun pandan
pati sirap 
gula ikut manis - anggaran 1-2 senduk kecik
3 sudu besar tepung jagung






Cara :
Sagu yang telah dibasuh dan ditoskan tadi direndam dalam periuk, periuk tu guna yg besar yerk, senang nk kacau nanti.
Bila sagu telah kembang, letakkan atas dapur dan buka api sederhana .
Masukkan gula ikut manis, pati sirap anggaran 4 sudu besar, klu tak merah tambah lagi sikit2, daun pandan yang disirat dan 3 sudu besar tepung jagung.
Kacau sebati dan terus kacau hingga mendidih dan sagu menjadi pekat melekat, masih ada biji2 putih, 
Terus tuang kedalam loyang saiz 10x10 yang telah dialas plastik .
Ratakan dan kukus hingga sagu cantik jernih anggaran 40-55 minit.
Kemudian angkat loyang dari pengukus dan sejukan .


Nota :
Apabila loyang sagu dah diangkat, terus kukus kelapa.
1 biji Kelapa parut dikukus bersama daun pandan yang disirat, 
Anggaran selama 5 minit dengan api perlahan, 
Bila kelapa suam2 dan ada bau wangi pandan , jngn lama yerk, nanti kelapa jadi kuning.
Keluarkan daun pandan dari kelapa.
Letakkan garam secukup rasa pada kelapa, gaul sebati.
Potong kuih sagu yang telah sejuk dan gaulkan dengan kelapa.
Insya Allah kelapa yang dikukus tadi akan lambat basi, begitu juga dengan kuih sagu sebab telah dikukus selepas dimasak.
Selamat mencuba...





Wednesday, June 24, 2015

Sambal Tumis Udang Yang Sedap




Assalamualaikum.
Antara juadah berbuka & sahur yang wajib Mas buat tiap minggu .
Sambal Tumis Udang Yang Sedap.
Makan dengan nasi panas dan sayur campur jerk dah cukup lazat.
Mas share cara membuatnya cara Mas.
Selamat mencuba yerk


Sambal Tumis Udang
Resipi : Mas Duniaku


Bahan :
15 ekor udang saiz sederhana
8 sudu besar cili kisar
1 biji bawang merah dihiris2
2 biji bawang besar - kisar
3 ulas bawang putih - kisar
1 keping asam keping
Gula
Garam


Cara :
Panaskan minyak dan goreng udang seketika. Angkat dan ketepikan.
Tumis pula bawang yang dihiris hingga wangi.
Kemudian masukkan bahan2 kisar dan cili kering & asam keping dan masak hingga benar2 garing dan masak dengan api sederhana.
Setelah sambal cantik garing, masukkan gula & garam secukup rasa. Kacau rata.
Masukkan udang yang telah digoreng tadi. 
Sesuaikan rasa dan kepekatan dan boleh dihidangkan. 



Aneka Tempahan Cupcake




Full Fondant Moist Choc Cupcake





Moist Choc Cupcake With Buttercream Deko




Full Fondant Moist Choc Cupcake




Moist Choc Cupcake With Buttercream Deko




Untuk tempahan @ pertanyaan,       
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505

Wednesday, June 17, 2015

Ultraman Cake 3d









Untuk tempahan @ pertanyaan,      
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505


Saturday, June 13, 2015

Kek Puding Karamel Untuk Tempahan











Kek Puding Karamel
Saiz 9 
Rm50

Untuk tempahan @ pertanyaan,     
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505


Wednesday, June 10, 2015

Aneka Tempahan Tart




Nutella Cheese Tart 



Fruits Tart





Blueberry Cheese Tart





Untuk tempahan @ pertanyaan,    
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505



Tuesday, June 9, 2015

Aneka Tempahan Apam














Untuk tempahan @ pertanyaan,   
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505



Monday, June 8, 2015

Aneka Tempahan Kuih Talam



Kuih Serimuka Pandan
Rm35
Loyang 10x10 
64 pieces




Kuih Lompang
50 pieces 
Rm28




Kuih Koleh Kacang Hijau
Rm35
Loyang 10x10 
64 pieces




Kuih Talam Cendol
Rm35
Loyang 10x10 
64 pieces




Untuk tempahan @ pertanyaan,   
Hubungi 03 78599266 atau whatsapp 0134242505




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...