Recent Posts

Cari jerk apa2 kat sini

Loading...

Wednesday, June 27, 2012

Menu berpantang : Ikan Siakap Bakar Kunyit





Ikan Siakap Bakar Kunyit

Bahan :
Ikan Tenggiri - Mas guna ikan siakap
*4 ulas Bawang putih
*1 ulas Bawang merah
*5 cm Kunyit hidup
*2 biji Kencur@Cekur
*1 inci halia
1 sudu kecil serbuk blackpepper
Garam
Daun Kunyit - hiris halus
Daun Pisang - utk membungkus


Cara :
Tumbuk bahan yang bertanda
Campurkan skali garam dan juga blackpepper.
Lumurkan ke atas ikan. Masukkan skali hirisan daun kunyit.
Letak atas daun pisang dan juga aluminium foil. 
Bungkus elok2.
Bakar atas kuali non stick@oven hingga masak.
*hana makan cicah ngan air asam kosong. :)




Untuk tatapan semua...muahhh




Monday, June 18, 2012

Cinta Hatiku yang ke-3 - Muhammad Adam



Muhammad Adam 




Dengan kakak Ain dan abang Daniel



Posing ngan baju pemberian aunty Tun....macehh aunty...



Senyummm....mehh la kiss Adam



Dengan maksu, Adam berumur 1 hari....
iklan tak berbayar : maksu saya masih soloooo...hahaha



Dengan abah Adam...



Ini pun gambar Adam berumur 1 hari....



Assalamualaikum.
Alhamdulillah, pada tepat 12.00 tengah malam pada 29 Mei lepas, Mas selamat melahirkan baby boy dengan berat 3.16kg yang diberi nama Muhammad Adam di HUKM. Alhamdulillah, segalanya dipermudahkan dan selamat.
 Terima kasih atas doa semua kekawan difb mau pun yang tel dan menghantar sms, bermula dari saat Mas dimasukkan ke HUKM...dan ucapan terima kasih tak terhingga buat semua yang mengirimkan ucapan tahniah melalui fb, emel, sms dan diblog. Terima kasih juga pada Kak Hamsiah yang sudi meluangkan masa melawat Mas diHUKM , seronok sangat jumpa akak...terima kasih banyak2 yer kak atas hadiahnya, juga jutaan terima kasih pada Tun Telani atas hadiah baju yang cantikk untuk Adam...tima kasih sangat2...tak lupa juga jutaan terima kasih pada Anna dan HaSue yang sudi membuat n3 tentang Mas dan Adam...dan juga atas komen2 yang telah diberikan....terharu i tau...sayang korangg...
Buat semua....setakat ini dulu ye untuk kali ni...insyaAllah jika berkesempatan, Mas akan mengupdate blog lagi dengan resepi2 berpantang atau pun menu2 yang dah basi kat folder tu...
sayanggg semua...muahhhhh



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...