Recent Posts

Cari jerk apa2 kat sini

Loading...

Saturday, October 15, 2011

Alhamdulillah....dah 5 minggu usianya...



Assalamualaikum. 
Comeiiii kan baby tu...geramm sangat Mas tengok dan Mas suka sangat gambar tu...sangat menawan hati...untuk yang belum tahu dan tertanya2 nape Mas menyepi dalam 3 ke 4 hari ni...sebenarnya Mas tak berapa sihat...loya2, mual, pening, tak de selera makan...badan rasa lemah sangat...jadi Mas pun beli pregnancy test kat farmasi dan check sebab dah sedar period dah lewat 10 hari, hasilnya positif...agak terkejut bercampur gembira , tapi bercadang nak check balik kat klinik untuk pastikan..jadi bila HaSue telefon  pagi Khamis tu dan sembang2 pasal hal ni..maklumla jarak kandungan baby kali ni dengan Daniel agak jauh iaitu 7 tahun, Mas pun ingat2 lupa...he3...jadi Mas pun terus gi klinik check balik lepas sembang dengan HaSue, ingatkan kene tunggu lama sikit.....he3.....Alhamdulillah.....Positif dan usianya dah 5 minggu.....mujur la sebelum ni tak de apa2 yang jadi sebab Mas agak lasak sebelum ni...jadi sekarang bila dah tahu keadaan sebenarnya...insyaAllah, Mas akan menjaga sebaiknya diri Mas dan kandungan.....mohon doa semuanya yerk agar Mas dan baby sentiasa sihat dan sentiasa dibawah lindungannya...terima kasih pada semua yang mengucapkan tahniah di fb dan atas doa2 semua....Amin....
Berita gembira ni disambut dengan sangat gembira oleh kedua2 keluarga Mas..adik ipar pun siap nangis2 gembira sebab dia yang selalu sangat mengharapkan baby lagi...Ain ngan Daniel mungkin masih kecik...macam percaya tak percaya....Daniel siap cakap..nape perut mak tak buncit pun..he3...macam2 bebudak tu..yerk la..masih awal lagi..tapi nampaknya suka bila dapat baby nanti.....
Mudah2an Izahdaut, Kak Nieza, Kak Sam, Nurul @ Vivie atau sesiapa yang menunggu saat ini akan turut berjangkit pregnen macam Mas yerk...Anna,Zaliedana, Hasue, Kak Sheila  dan Noorsha...nak join ke..he3...untuk akak2 yang dok ganu, n9 , kuantan, jb dan spore tu.....klu nak join....sila2 la yerk....he3....
Rindunya bergurau senda dengan semua.....terharu sangat Mas baca ucapan tahniah di fb dan amat menghiburkan bila membaca celoteh2 kekawan kat fb....missss u all semua..InsyaAllah...n3 mungkin tak seligat dulu...tapi tetap ada....mudah2an yerk......



58 comments:

  1. congrats k.mas happy for u
    ai pow dah menanti yg ke 2 x der rezeki lagik....jarak pow dah masuk 6 thn ni...best nyerrrr TC yaaaa

    ReplyDelete
  2. Wahhh tahiniah yer Mas...mesti anak dara dan bujang tu sukakan mas...mesti pandai jaga adiknya nanti..jaga diri dan kandungan di awal trimester ni yer..boleh ker mas masak bila tgh loya2 ni mas...?

    ReplyDelete
  3. tahniah utk mas & keluarga. tentu seronok ain & daniel nak dapat ahli baru... do take care okeh...

    ReplyDelete
  4. tahniah.. jaga diri.. banyakkan doa dan mudah2 han semua dimudahkan ;-)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Tahniah dari kami sekeluarga gembira rasanya mendegar berita ini menambah kan lagi umat muhammad.. rezeki jgn di tolak..jga kesihatanya mkn dan minun yg behasiat,
    dan doa2 utk bby...

    ReplyDelete
  6. alhmdulillah ..tahniah utk mas dan en hb dan anak2...
    emmmm...jaga tau kesihatan dan pemakanan..semoga semuanya sihat dan selamat...aminnn..meremang bulu roma baca coretan mas kali ni..tahniahhh!!!
    hari tu dok usik mak cik iajh..rupanya mas yg terjangkit..hehhe

    ReplyDelete
  7. congrats Mas....take care :)


    Fairylilly

    ReplyDelete
  8. Tahniah....wow bestnya nak ada baby...bau wangi baby yg sgt2 best tu....

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah.. anak sedara baru lagi.. hihi.. jaga kesihatan dan semoga dipermudahkanNya..
    doa semoga tun pun jangkit jugak ^^

    ReplyDelete
  10. tahniah mas cayang..mmg ptt sgt dh daniel dpt adik baru after 7 years! alhamdulillah..jaga diri baik2 ye!

    ReplyDelete
  11. Tahniah dari akak mas...
    Waaaa... bestnya mas..
    Dalili pun selalu sebut2 nak adik lagi tapi nampaknya tak de rezeki lagi lah mas... umur pun makin lanjut dah ni...

    Mas macam akak beza Dalili dgn abgnya 6 tahun.. tak sangka boleh pregnan.. alhamdulillah dapat pompuan pulak tu..

    bila dengar mas pregnan akak tumpang gembira... alhamdulillah jaga kandungan tu baik2 ye mas.. jaga kesihatan jaga pemakanan juga..

    semoga kehadirannya dlm keluarga mas menambahkan lagi kegembiraan dan rezeki buat keluarga mas..
    tahniah sekali lagi..

    ReplyDelete
  12. Tahniah mas! Akak tumpang gumbira juga dgn berita mas ni....insyaAllah didoakan juga mas dan kandungan Akan selamat nanti...tq atas doa utk akak yer...Amin...take care..:)

    ReplyDelete
  13. Kak Mas,alahai cam xcaya lak dengar,ha kan dah masin mulat sy,duk usik2 kak mas,hihi best2 tumpang gembira nih kak,moga selamat smpai bersalin nanti ya kak..Tahniah wat akak n family ya..Sy insyaAllah nak lagi sorng taun dpn kak,hihi hrp2 dpt boy lah kali ni,Hihi..

    ReplyDelete
  14. Aaapeeeee???? Mas preggy??? Wowwww bestnyeeee... hu hu still waiting when is my turn. hu hu.... anyway tahniah Mas, taking care yeee....

    ReplyDelete
  15. Tahniah Kak Mas..bestnya nak dpt baby ;=)

    ReplyDelete
  16. tahniah mas.. seronoknya bau baby.. take care tau.. seronok dengar orang nak dapat baby ni..

    ReplyDelete
  17. Take care. Tq.
    kelu lidah untuk berbicara

    ReplyDelete
  18. hahaha..rupanya ko terus gi klinik untuk sahihkan berita tu yer mas..mesti x sabar2 dah tu kan.patut laa izahdaut dah sahkan semalam.hehe..
    Apa2pun aku tumpang gembira gak utk ko nih..
    Aku morning sickness aritu lemah2 tu minum 100plus baru bertenaga sikit.mana bleh nak terkulai layu je dgn anak2 yg lain nih kang kebulur lak diorg kn.hihi..

    Apa2pun jaga diri yer mas..semoga mek ampang tu terjangkit skali nanti. Kalo yg duk ganu n nismilan tu terjangkit x tau laa mas..aku x leh join dah ni..zhariff n yana asik duk bertenggek je nih.hee :D

    TAHNIAH sekali lg ye mas..untuk suami n anak2 ko juga tahniah2.. :)
    Eh lupa tanya,bila due date ko nak bersalin mas?

    ReplyDelete
  19. Untuk semua....

    terima kasih atas ucapan dan doa2 kekawan semua....
    amin.....
    terharu mas membacanya..
    rasa tak larat pulak nak repy satu persatu..he3
    mas balas sekali yerk disini...
    insyaAllah..rasanya bulan mei tahun depan mas bersalin..
    mudah2an semuanya dipermudahkan...

    ReplyDelete
  20. tahniah kak mas....kite tumpng gembira...semoga di permudahkan semuannya..amin..

    ReplyDelete
  21. Assalam mas..tahniah..acik doakan mas dan kandungan selamat dan sihat sehingga saatnya yang ditunggu.
    semoga juga akan lahir baby secomel gambar yang mas letak diblog ini.

    ReplyDelete
  22. salam..tahniah Mas yg langsing...masa ko dtg rmh aku senin tu mmg dah bawak baby la tu yer..haha...suke...suke..harap ko sihat walafiat sampai masa bersalin ye Mas..

    jaga mkn..takyah nk diet dah..kicap ko tuh kalo penat takyah buatla..eh tp kalo aku nk beli ko kena buatkan la yer..

    pastu kan, ko doakan2 Izah tu ikut jejak ko yer..doa org peknen ni lain sikit..hihi..

    haa..kak Sheila kalo nk order tart ko larat lg ke buat? kalo tak larat soh beliau wat sdri la..

    eh..pjg benar ke komen aku nih? haha..mcm Hasue bgtau..100 plus tu mmg jd teman setia time xde energy..jgn lebih2 lak mcm atlit tu..sikit2 dahla kan..

    erkk..aku doakn ko sihat & baby pun sihat..harap2 ko dapat kembar..bestnya...hihi..k Mas..sekian..

    ReplyDelete
  23. mmmuah mas cayang.. tahniah dr akak.. masa mas cakap kat fb tu akak happy sgt2.. :)

    ermmm.. apahal la ya, dikait2kan dgn org ganu dgn org n9 dlm hal jangkit2 ya.. jgn la masin mulut semua tu ya.. akak berdua dah nak mangga pintu kilang tu.. nak rehat dah.. kan org n9 kan.. hehe

    ReplyDelete
  24. Syukurrrr... kena buat Sujud Syukur nih.. :)

    alhamdulillah.
    Tahniah! Tahniah!

    Semoga anak dan ibu sihat.

    ReplyDelete
  25. tahniah mas.. akk tumpg gembira.. smga mas sihat2 selalu n jaga diri ye..

    ReplyDelete
  26. Alhamdulillah.. Tahniah Mas.. Jaga diri & kndungan baik2..

    ReplyDelete
  27. tahnian ya mas sayang.....semoga di permudahkan segala urusan.jaga kesihatan jaga kandungan jaga diri baik2 ya.makan vitamin minum horlicks..eh!!ada kena mengena ke horlicks hehe..

    ya la org ganu.org n9 dgn ganu dah pencen dah ni..fuh..fuh..mintak di jauhkan lah doa mas tu ya..tak rela ai ada baby kecik dok celah2 bila kita tido dua2an kan org ganu kan?..skang ni dah cukup selesa sgt2 dah dpt tido dua2an tanpa gangguan..kan org ganu kan?..kan?..hahaha

    ReplyDelete
  28. aisehman bangah ni buat lagi dah..

    massssss!!!!...komen kat atas ni akak punya komen tau...ini keje bangah anak akak ni..dia sukaaaaaaa sgt guna laptop akak tapi tak sign out....dah dua kali dah dia buat mcm ni.dulu masa kat dapur nor pun mcm tu jugak.sampai akak kena nyorok belakang langsir..ni dia buat lagi..nyorok belakang beskal ijahdaut laaaaaaah...huhuhu

    ReplyDelete
  29. alhamdulillah...tahniah kak mas..jaga kesihatan diri dan kandungan yer..:)

    ReplyDelete
  30. Tahniah mas.Beza 7 tahun tak payah takut ya.Jarak anak kak ros yang kedua dan ketika adalah 16 tahun dan anak sulung masa tu dah 17 tahun.Insaalah semuanya akan ok.Ada hikmah kenapa Allah beri kta rezeki setelah bertahun-tahun dia bagi kita rehat kan?

    ReplyDelete
  31. Tahniah untuk Mas sekeluarga,semoga sentiasa sihat bersama babynya.

    ReplyDelete
  32. Tahniah Mas...

    akak doakan yang terbaik buat Mas..rezeki dari Allah..

    ReplyDelete
  33. wah!congrate kak mas! =0)
    seronok nya =0). mudah-mudahan saya akan dijangkiti rezeki seperti ini =0).
    kalu jumpa kak mas nanti, nak suruh kak mas duduk atas bantal kusyen duduk saya lah lps nih..sb petua org tua cina, kalu nak pregnant cpt (utk kes spt saya, sb payah sgt nak lekat..huhuhuhu).. kena duduk ats bantal duduk org yg sdg pregnant...=0).

    ReplyDelete
  34. TAHNIAH MAS...moga semua selamat hingga selesai bersalin nanti ek. sonok abag n kakak nak dapat adik hehehe

    ReplyDelete
  35. Tahniah dari k'ida juga mas....take care ye, mesti abg dan kakak dia suka nk dpt adik ni......k'ida buat masa skrg cukupla dulu dgn askar2 4 org ni...ni pun dh pening hu..hu tapi boy baru jer sorang ni....

    ReplyDelete
  36. Tahniah ya Mas..jangan lasak-lasak tau..nanti bleeding..

    ReplyDelete
  37. Tahniah sekali lg Mas...baru blk dr kg ni ha...baru jek sampai rumah...Akak xnak jangkit2 dah laaa..boleh fengsaann nnt bawak perut, biarlah rezeki dlm bentuk lain pulak hendaknya, tambah2 tahun dpn dah plan nak ke "sana" insyaAllah, harap2 pjg umur, thn ni dah menolak dah sbb baru je berkursus... Apapun salam sayang penuh cinta dari akak buat Mas, jaga kesihatan dan banyakkan amalan yg baik2 sepanjang tempoh ni..semoga segalanya dipermudahkan....ammiiinn... Akak bukan jek nak bersara dpt baby, bersaradi dunia sini pun dlm kepala akak dah...hehehehe...

    ReplyDelete
  38. Assalamualaikumwbh Adik Mas...

    Alhamdulillah, Masya'Allah....hebaaatnyer kerja Allah swt kan? Tahniah dik....akak doakan yg terbaik utk Mas. Akak away sbb busy dgn tuntutan pelajaran di sini. Tetapi sentiasa ingatkan Mas, dan setiap wat bakso....mmg teringat dr mana asal akak amik recipe ni...:)

    Mas jaga diri, rajin2 tadaruskan surah Mariam, Yusuf dan al Baqarah....Muga Allah swt terus menerus berikan yg terbaik buat Mas....


    Adoyaiiiiiiiiiiiii akak pun nak dijangkiti virus mas ni la........uwaaaaaaaaa.....nak jangkit jugak2!!!

    ReplyDelete
  39. Tahniah mas...semoga berita gembira ni dapat memberi kebagiaan buat mas sekeluarga ya... jaga diri baik2 ya... semoga selamat melahirkan nanti...

    ReplyDelete
  40. Tahniah mas. kak rose sikit ketinggalam ketapi ni... baru terbaca je berita gembira ni. apa2 pun tahniah n take a very good care for both of u n the baby, k.

    ReplyDelete
  41. As'salam Mas

    Tahniah dari kak ct buat Mas dan suami. Alhamdulillah..semoga mas dan baby diberi kesihatan yang baik dan selamat semuanya..insya'Allah. suka dengar orang pegnen ni, tapi nak join sekali harap maklum lah ya. kilang dah tutup rapat2 dah ..hahahaha

    ReplyDelete
  42. mas..tahniah...seronoknya mas nak dpt baby baru..semoga mas sihat selalu sepanjang tempoh pregnancy especially d first trimester..:)

    ReplyDelete
  43. tahniah kak mas...take care always..semoga selamat hingga baby lahir..:)

    ReplyDelete
  44. salam k.mas...tahniah juga dari saya yer...amik ckt jangkitan tu yer kasi kite..nak2 baby..hehe

    ReplyDelete
  45. assalamualaikum..tahniah Mas..tumpang seronok dan gembira. Jaga kesihatan dan kandungan baik2 yer Mas. Makan mknan berkhasiat..Tahniahhhh!!

    ReplyDelete
  46. Assalamualaikum...Tahniah dr akak utk Mas sekeluarga atas berita gembira ni. Semoga Allah berikan kesihatan yg baik sepanjang tempoh ini & dpt melahirkan dgn mudah nanti, Insya Allah :)

    ReplyDelete
  47. Salam kak mas,
    Besar sungguh hati saya bila baca berita baik ni. Moga kandungan kak mas sentiada dlm perlindungan Allah. Seronok bila ajak join2 ni, hehe... saya ni susah dijangkiti, kena berubat jugak agaknya. hehe.. Moga kak mas sihat selalu dan dimurahkan rezeki.

    ReplyDelete
  48. Tahniah kak mas,,best nye....bila agaknya ryo jadi walid kan..ryo & si dia lom ada rezeki nampaknya...(eh??)

    Kalau ngidam makan kek lapis persona,nanti cecepat wat sendiri k.hahahhaa......

    Eh,ko ajak sis HaSue pegnent?hikhik...zhariff ada adek.lalalalala

    ReplyDelete
  49. aslmkm k.mas..seronoknya...mabruk alaik...smoga dil pun akan brjangkit juga..hihi..jaga diri dn kandungan...:-)

    ReplyDelete
  50. Tahniah Mas. Semoga Mas dan baby sihat-sihat saja, Amin.

    Tumpang suka juga :)

    ReplyDelete
  51. Congrats Mas...tgh2 preggy nie pun larat lagi buat cheese tart tuk saya...arigato Mas san ^_^

    ReplyDelete
  52. Syukur Alhamdulillah dan tahniah Mas...akak tumpang gembira, jaga diri dan kesihatan ya..moga semuanya di permudahkan. Aaminnn..

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Komen dan Tinggalkan Jejak Anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...