Recent Posts

Cari jerk apa2 kat sini

Loading...

Wednesday, January 19, 2011

oppsss...Bread Maker



Atas permintaan beberapa orang yang nak tengok Bread Maker yang Mas beli semalam. Haaaa...makcik...ni la rupanya Bread Maker yang Mas beli semalam...Mas beli kat Cosway cawangan kat Tesco Shah Alam. Beli harga ahli dapatla murah sikit....he..he...sebenarnya tak plan nk beli semalam, cadang nak tengok dulu sebab Anna cakap ada bread maker jenama Cosway. Bila tanya tauke tu, belek2 bread maker ni dan setelah ditanya harganya...hubby lak dah bagi lampu hijau...apa lagi...terus sambar tanpa banyak cakapp....wakaka...seronok macam budak dapat mainan lak...maceh untuk hubby tersayang...


Dah dirasmikan pagi tadi dengan jayanya..he..he...senang gak nak gunakan benda ni....


Agak2, bila lak makcik nak tangkap satu, Cosway kat bawah rumah kau jer...he..he....



40 comments:

  1. nenooo..nenoooo..habisla kedai roti lepasni gulung tikar...Mas dah sambar BM..hihi..samala kita punya....cepat Mas..buat perasmian..hihi

    ReplyDelete
  2. yeay! mas dah ada bm!tahniah...akak pun tumpang gumbira juga ni...nanti makin bersemangat la mas nk meroti lagi...haha mabuk meroti la kita ni...kihkihkih

    ReplyDelete
  3. salam Mas....
    lepas ni n3 mesti banyak roti2 je kan...kan...He3x...

    ReplyDelete
  4. kakak ipar canang breadmaker amway dalam $1000. deris kata takyah la, nanti dia belikan stok roti $1000, takyah penat² buat sendiri! hahaha, kejam!

    ReplyDelete
  5. Congratz on ur new gadget Mas!!! :)

    Love pun teringin nak beli, huhu! Mcm la nak meroti selalu I ni...hehe ;)

    ReplyDelete
  6. Congratz on ur new gadget Mas!!! :)

    Love pun teringin nak beli, huhu! Mcm la nak meroti selalu I ni...hehe ;)

    ReplyDelete
  7. makin sakan lah ko meroti mas oi..jgn makin tombam sudah lah..wakakaka...ooppsss..tahniah di atas dapat toy baru tu..

    ReplyDelete
  8. salam mas..amboi2 sukernye die dpt gadget baru..hehe! aritu akak nmpak BM brand tesco ..rega murah gak..nasib baik dh ada BM kalu x..mau terjebak beli baru..hehe! pasnih sure lg gebu laa roti kan..kihkihkihh!

    ReplyDelete
  9. Salam Mas,
    wahhh..pas ni sure kencang meroti:)

    ReplyDelete
  10. Salam Mas

    Alahamdullilah dah ada BM arh skarang dah tak payah susah2 nak menguli roti ;)

    ReplyDelete
  11. mokcik...wahhhhh ada rupa cam rice cooker aku..hehehe..tahniah mokcik..aku? huhuhu...tunggu aaaa..lum tahap perlu lagi..haha karang dah ada, tak guna pulak, berasap telinga karang ada yg membebel..ikiki... nanti dah meroti bagi aku sebuku ek..

    ReplyDelete
  12. Waaaaaaaaaahh, Mas lepas ni, kencang lg la meroti...hehee...mcm akak dulu mula2 kencang, lama2 kurengg..hahaa, tp bagus leh wat mcm2 kan..pau, pizza, roti segala...mmg sonok ada assistant ni..hehe

    ReplyDelete
  13. Tahniah mas, bole la hri2 menguli roti.... cntik design BM cosway yg bru ni... sy punya BM design lama tp mmg dh berjasa sgt kpd kami seklga.... slmt meroti ye...

    ReplyDelete
  14. Wahhh cntik BM cosway design bru ni... sy punya design lama tp mmg dh byk berjasa kpd kami sklga... slmt meroti....

    ReplyDelete
  15. Anna,
    wakaka... aku dah tahu BM kau mcm mna,he..he..
    agak2 brpa lma tauke roti tu rugi..he..he..

    Kak Nieza,
    mehhh kak,kita sama2 mabuk roti...tngok sape yg tahan..he..he..

    Mr Mama,
    hmmm...klu resepi lain2..klu resepi sama....malu lak asyik kluar roti tu jer...

    KOG
    wakaka...sayang betoi deris tu kat KOG.....

    Love,
    maceh love...pujuk2 la hubby love tu..gerenti cair punya....

    Kak Anymz,
    oiittt...bukan skrg dah tembam ke....wakaka....maceh kak, termakbul gak hajat dihati.....

    Kak Inar,
    haaa,,tu la, mas pun nmpk bm jnma tesco tu, tpi lebih berkenan yg ini...

    Turvy mun,
    haaa,klu dah ada BM pun mls lagi...nk kena rotan tu...he..he,,

    Anie,
    tu la anie, rupanya lebih mudah ada BM ni...senang kerja...

    Izah,
    tu la makcik, memang rupa mcm rice cooker, cuma BM ni lgi besar jer...tak pe makcik, smpai seru kau beli lak....

    Kak Ummi,
    tu la kak, baru tadi rasmi, dah rasa senang betoi ada assistant ni...tngh suka lgi ni..he..he..

    ReplyDelete
  16. Kak MAs... wah ader BM.. ni semakin rancak aktiviti meroti.. x perlu menyingsing lengan.. bilalah erma ader BM.. hu hu hu SK offer tapi bak kata Izah tkt jarang guna.. panas telinger he he he.. akak wat roti lebey anto bangi he he he he

    ReplyDelete
  17. wah!kak mas =).
    boleh la buat roti byk2 untuk saya nanti..saya tak reti buat roti ;).

    ReplyDelete
  18. kak, saya pun dah beli BM cosway ni...tp masih simpan kat kedai..xberani nk bawak lek umah ..sebab kelmarin umah kena pecah...so, tunggu pindah, baru g amik kat cosway..then, baru leh meroti..xsabar jugak ni.

    ReplyDelete
  19. masssss
    pinjammmmmm bm leh? hehehe.. minta no ahli kak beli satu...berapa regeee dia? cosway ada di c4 wangsa maju nii..
    tau dakkk tangan ni dah tak kuat nak uli..elok juga kalu ada en BM....aiii tak kan jeles kot akak kau ni mas? tak de laa jeles sebenauu nya tak tau mana nak tuju p beli hehehe buat malu jer ceta kat org...

    ReplyDelete
  20. Erma,
    uisshh..org dah offer kau jual mhal lak..he..he..senang ada BM ni erma....

    Nurul,
    bolehh nurul...roti pe nurul nak...nurul pun bleh bljr meroti...lma2 pandai la..k.mas dulu pun tak pandai meroti tau...

    Azira,
    haaa..rumah kena pecah..jahat betoi org tu...tak de kerja lain dah ke....elok tu azira....dok tmpt slmt bru bw balik...

    Kak Ilah,
    ada kad cosway kak...dtg la subangg, boleh gi bli ngan mas, kt tesco ngan giant ada kedai cosway tau...
    klu biasa rm499, tpi klu hrga ahli rm269....
    kak j41 kata dia dah guna breadmaker cosway ni dah lma...kira ok la kan kak...tahan la tu..

    ReplyDelete
  21. salam..wah dah ade bm..lehla meroti selalu...congrates dapat toy br.:)

    ReplyDelete
  22. mas murah laa mcm tuu duit dah ada ni asb hehehe nak juga merasa beli barang dapo..kak ilah ada no ahli biras punya adik..selalu guna dia punya..tapi kalu mas nak naik point leh la kak ilah guna..hehe

    ReplyDelete
  23. wahhhh! bestnya mas...lepas ni confirm hari2 meroti hikhik
    ni yg jeles ni..jap jap akak nak tengok tabung ayam dah cukup blm..nk beli BM gak...ahaha...lum ckp la tabung bocor jeee :D

    ReplyDelete
  24. mas, mana rotinya. nak tengok gak hasilnya.

    ReplyDelete
  25. salam mas..blm ada bm dah mcm2 roti n donat..skrng tntu lebih hebat..tahniah :)

    ReplyDelete
  26. yeahhh!! mas dah dpt toy baru!! slmt membelai toy baru tu ya.. jgn buli sgt dgn meroti tiap2 hari, kang majuk lak bibik melayu tu.. hihii

    ReplyDelete
  27. akak ingatkan mas dh ada bm. selama ni gigih menguli la yer.... skrg dh ada bm rehat byk la... hehehe. jauh jgk beza harga ahli dgn bukan ahli tu ek. cite la skit psl bm yg mas beli ni. apa function yg ada? akak nanti balik mesia tak tau la nak bwk balik yg sedia ada atau beli lain. semuanya fuluuuuussss....hahahaha

    ReplyDelete
  28. Salam kak mas,
    wah...! tak berkelip mata saya tengok. Mesti senyum manjang kak mas sehari, kan? hihihi. Tak penat lagi nak menguli roti bila ada cik BM ni. :D

    ReplyDelete
  29. CA pun guna BM cosway gak... so far banyak senang maaa....

    Nak uli apa pun bleh .... campak semua ....suruh dia uli .... relax2 tgk sinetron ... hahahaha

    ambik ... buatlah sesuka ati ...

    semalam buat cakoi .... emmmm sedap ..

    ReplyDelete
  30. Assalamualaikum...
    Semalam baru google mana ke rupa nya bread maker, tup3 ari ni nampak plak kat dapur mas. Nanti kalau meroti tu buat le banyak2. Kurier sikit ke penang ye.

    ReplyDelete
  31. wahh mas, dah ada bibik menguli nmpk....senang la lepas ni...mesti banyak kemunculan roti2 dr dapur mas nanti..tak penat lg tgn nak menguli mas..senang kerja dah

    ReplyDelete
  32. hadoyai mas!!!... ko dh ada BM, makin kurang ahli manual cam akak ni.... huh!!... kijammm!!

    ReplyDelete
  33. hadoyai mas!!!... ko dh ada BM, makin kurang ahli manual cam akak ni.... huh!!... kijammm!!

    ReplyDelete
  34. tu dia....
    bila mas dah ada BM..
    ayu kena gak sambar nie...
    roti2.....sure makin mengebu...

    ReplyDelete
  35. Salam Mas....

    Tahniah! Nanti Boleh Kak Lin Oder....Order Roti Dari Mas...Hehehehe

    ReplyDelete
  36. Salam Mas..
    Nak pinjam BM dari mas boleh??/ BM akak rosak ler.. Nak menguli roti pakai jari jemari ku yang lembut ni, malas..Putih mata jer la tengok member2 tayang roti home made kat blog memasing..huhuhuuuu:(

    ReplyDelete
  37. tahniah mas tahniahhhh... mmg bleh tutup kedai roti lepas nieh! hihihi...

    re: minyak sapi tuh leh ganti dengan butter.. tp klu nak omit pong boleh jugak kot... serbuk roti ngan yis sama... selamat menguli pn.bibik! hihi

    ReplyDelete
  38. wehh mas..apa ni,beli BM lak(nada jeles)bak kata kak ana..makin kurang laa ahli menguli roti manual lepas nih..hahaha
    tahniah2..selamat meroti...aku kan,meroti nih suka..tp yg makan kurang tu yg lambat skit tuh..hihih

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Komen dan Tinggalkan Jejak Anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...