Recent Posts

Cari jerk apa2 kat sini

Loading...

Friday, November 26, 2010

Tag Dari Izah lagiiii


Izah Muffin Lover

Untuk makcik ampang ku sayang....mas jawab yer soalan2 kau ni..mencabar betoi ni....berkedut2 dahi memikir ni..he..he...

1. Bagi 3 makanan yg korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
- koewtiaw goreng -  tak kisah basah atau kering.......tak jemu2 menikmatinya
- ikan keli - tak kisah masak pe  pun tak pe...pasti licin ku belasah
- nasi lemak - terutamanya nasi lemak mak, nasinya mesti lembut,mesti ada ayam goreng, telur rebus dan sambal ikan bilis...

2. Dua jenis air apa yang paling korang suka?
- air suam
 - fresh oren

3. Which type of food yg korang prefer, pilih 3 sajo : Malay, Indian, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian.
- malay, indian, chinese, western

4. Apa makanan yg korang paling expert masak? Dalam kata yg lain, takyah tgk resepi tapi at the same time bile org lain rasa, org akan kata "wahhh, gila sedap".
-  rasanya sambal terutamanya sambal ikan bilis, selalu menjadi permintaan bila mas balik ke dua2 kampung....pasti licin...

5. Semahal mana korang pernah bayar untuk makanan korang?
- selalunya hubby yang tukang bayar...he..he...

6. Beri nama restoran favourite. Apa makanan kat situ yg paling sedap?
- rasanya Mas selalu gi restauren fast food KFC sebab hubby ngan anak2 gemar sangat ayam kfc

7. Ayam, kambing, lembu, itik, burung puyuh, burung wak-wak, rusa, landak, merpati, ayam denak. Mana satu yang korang suka? Kalau korang ada suka yang lain, tapi aku tak list, bagitau je la.
- ayam, kambing, lembu, itik

8. Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda? Dan makan/minum apa? Kalau korang ingatlah kannn.
- kfc, masa dating dulu selalu makan kfc

9. Apa makanan yg selalu remind korang terhadap pasangan korang?Kenapa?
- keropok lekor sebab hubby mas pantang jumpa keropok lekor..berlambak2 dia beli....memang habis dia makan

10. Kalau pegi rumah orang, korang selalu berharap orang tu selalu hidang apa?
- mas tak kisah, janji sedap, habis mas belasah makanan tu..he..he..


11. Makanan yg korang mmg tak buleh nak telan langsung. Samada tak sedap atau tekak korang dah kembang.
- buah...mas memilih sikit....petai dan jering pun tak suka....


12. Menu raya paling disukai.
- ketupat dan rendang daging / ayam....

13. Jajan/Cikedis favourite?
- semua jenis kerepek.....

14. Beri dua makanan yg mak korang masak yang korang suka?
- sambal tumis dan sup tulang

15. Makanan paling pedas korang makan? Sapa masak?
- masak lemak cili padi ikan keli, tak sangka cili padi yg kemetot tu pedas gila...berasap gak telinga ni...

16.Korang kalau jumpe orang yang tag korang ni, apa agaknya korang nak hidang/belanja?
- makcikk....kau suka soto ayam yer...nnti mas buat soto yang paling sedappp kat dunia...he..he...

17. Sile tag 5 orang dan paksa mereka buat tag ini.
makcik...anto panadol sepapan..dah peninggg ni......kasi markah penuhh tau...



2 comments:

  1. wakakka..sian makcik pening..haha..markah penuh bila makan soto best in the world..air tangan mas..wah tak sabarrr.. mekasih mas sudi amik tag.. i cayang u lahh... bodek sikit, harap dapat soto ayam, ayam lebih ye makcik..

    ReplyDelete
  2. hehehehe..kak mas, dulu mula2 saya dating n jumpa hubby pun kat kfc..masa tu, saya malu-malu kucing betoi..kihkihkihkih

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Komen dan Tinggalkan Jejak Anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...