Recent Posts

Cari jerk apa2 kat sini

Loading...

Saturday, October 30, 2010

Popia Crabstick



Untuk minum petang semalam, sedap gak buat popia crabstick ni, cicah ngan sos jerr. Memang laku, kejap jer abisss, tak sempat nak sejuk. Mas guna kulit popia yang kecil tu, jadi tak payah potong, elok jer nak menggulungnya.  Maceh untu Kak Hana yang kasi idea masa buat Firecracker Shrimp ari tu.

Popia crabstick
Bahan :
  • crabstick
  • kulit popia
  • tepung gandum + air - bancuh untuk dijadikan gam
  • minyak secukupnya untuk menggoreng


Cara :
  1. Balut crabstick ngan kulit popia kemas2 dan gamkan.
  2. Panaskan minyak. Pastikan minyak benar2 panas. Goreng hingga kulit popia keemasan.
  3. Angkat dan toskan.
  4. Hidangkan ngan sos kegemaran.

4 comments:

  1. ko dah buat ye mas...crabstick aku dah habis..tu yg tak buat2 gi tuu..huuu

    ReplyDelete
  2. mmmm...cedapnyeee..LEh cuba nanti ni..Mekasih bg resepi ni..

    ReplyDelete
  3. rajinnya mas buat makan petang..kalau zarin tu mesti dah terus ke dinner dah hihi

    ReplyDelete
  4. Izah
    kau buat apa crabstick tu makcik...lain kali beli banyak...baru sempat makcik mempopiakan crabstick tu..he..he..

    Adia
    memang sedap, try la buat....

    Zarin
    mas kalau makan petang, tak de dah dinner zarin, anak2 jer yg dinner...he..he..petang tu makan berat2 sikit la...macam crabstick ni kira menu sampingan..

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Komen dan Tinggalkan Jejak Anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...